FAQ

Kan ik gewoon langskomen aan de kraam om kip te kopen?

Ja hoor, dat kan zeker. We hebben steeds een vast aanbod bij van hele kip, kippenbillen, kippendrumsticks, kippenborst, kippenvleugeltjes, kipballetjes, vol-au-vent, boucheekes, appelmoes, bio appelmoes in het pluk- en sorteerseizoen, sausjes om zelf op te warmen.

Daarnaast vind je bij ons ook één of meerdere weekextra's. Deze zijn wel steeds op bestelling te verkrijgen. Bestellen minstens 3 dagen voor afhaaldag aan de kraam. Dit geldt ook voor onze versbereide vlezige spareribbetjes, kipfilet en de kalkoenhammetjes.

Waar vind ik de kippenkraam?

Je vindt Dimi's kipmobiel op verschillende plaatsen langs de weg en ook op markten.


Kan ik met bancontact betalen of enkel cash?

Je kan cash betalen en met bancontact. Aan jou de keuze.

Waarom dien ik weekextra's vooraf te bestellen?

De weekextra's worden door ons zelfgemaakt met verse producten zoals bio groenten en/of Belgische of lokale groenten, eitjes van de lokale boer, vers gehakt of kip,... Dus dienen wij onze boodschappen en bestellingen tijdig te doen om alles vers in huis te halen. Naargelang de bestellingen koken/ bereiden we enkele dagen per week de weekextra en weet je dat dit echt versbereid is voor jou.
Met liefde gemaakt, dat smaakt.

Enkele voorbeelden van de weekextra zijn: spaghettisaus, het kalkoenstoofvlees, Zweedse kipballetjes, kalkoengyros, nasi,... allemaal door ons zelf klaargemaakt.
Maar dit kan even goed een lekkere kippenworst of hamburger, kipmerguez, kipbrochettes,... zijn dat we aanbieden, gemaakt van het gekende en geliefde kippengehakt. Deze laten we maken want we zijn geen slagers. Maar worden naargelang de bestellingen dan meerdere keren per week vers in huis gehaald, gekruid en gebakken door ons en verpakt voor jullie.

Met hoeveel personen kunnen we van 1 kip eten?

Grote eters eten een halve kip per persoon. Soms nemen zij nog een aparte kippenbil erbij.

Gewone eters tot kleine eters eten 1 kippenbil per persoon of van een hele kip nemen zij een bil of een borst per persoon.

Voorbeeld een gezin van 4 personen: 2 volwassenen en 2 kleine kinderen: 1 kip voldoende (met soms nog 1 kippenbil of 2 drumsticks erbij).
Voorbeeld een gezin van 4 personen grote eters: 2 volwassenen en 2 (bijna) tieners: 1 hele kip en 2 kippenbillen of 4 drumsticks.
Voorbeeld een gezin van 4 personen gewone tot kleine eters: 2 volwassenen en 2 (bijna) tieners: 1 hele kip en 1 of 2 kippenbillen of 3 drumsticks.
Voorbeeld een alleenstaande gewone eter: 1 kippenbil of 2 a 3 drumsticks of een halve kip en de dag erna de andere halve kip.

Waarom zijn sommige kipproducten koud?

Omdat we alles vers bakken elke dag opnieuw en de regels van het FAVV in het acht nemen, kunnen we onze gebakken producten niet langer dan 2 uren laten afkoelen buiten de koeling. Dus gaan deze op tijd de koeling in en daarom zijn sommige kipproducten koud. Dit neemt niks weg van hun smaak en met de juiste opwarmtijden zal jouw topproduct heerlijk smaken.

Hoe je jouw product opwarmt lees je in onderstaande vragen of


 

Hoeveel vol-au-vent neem ik per persoon?

Wij tellen een 300 gram per persoon voor gewone tot kleine eters.
De iets grotere eter neemt gewoonlijk 350 gram per persoon.
Alleenstaand en een gewone tot kleine eter? Dan is 300 gram de meest genomen portie.

Hoe warm ik mijn kip terug op?

Je warmt je kip steeds terug op in het zakje waar de kip of het kipproduct insteekt bij gebruik microgolfoven.

* MICROGOLFOVEN: 

Kip in de zak op 750 à 900 watt.

De hele kip: in de zak 3 à 4 minuten. Niet langer dan nodig om uitdrogen te voorkomen.

Halve kip en kippenbil en aardapppeltjes: in de zak 1 minuut 30 

Kippendrum, vleugeltjes: in de zak 1 minuut

* OVEN (vraag steeds wat saus om te sauteren):

Combinatie hetelucht/grill; 150 à 160° C.

Kip uit de zak, in voorverwarmde ovenschaal

Hele kip:  20 à 25 minuten

Halve kip en kippenbil en aardappeltjes: 15 minuten

Kippendrum, vleugeltjes: 10 minuten

Kip in de zak kan ook, maar zal wat condens geven. Boven-/ onderwarmte of hete lucht stand.


Nog lekkerder: bak de aardappeltjes even op in de pan in wat boter of olie.

Is je kip bij het afhalen nog warm en wil je ze warm houden? Dan kan dat in de oven in de zak op 50 à 60 graden. Maximum 2u. De kip gaart op deze temperatuur niet verder.


Hoeveel kip bestel ik voor een feestje thuis?

Bestel je enkel kip, dan raden we aan om een halve kip per persoon te bestellen.
Bestel je de combinatie kip en rib, dan raden we aan om een halve kip per persoon te bestellen en 1/4 rib.
Heb je een feestje voor 10 personen? Mogelijkheid dan is: 6 halve kippen en 6 halve ribben of 10 halve kippen en 10 keer 1/4de rib.
Dit telkens wanneer er ook bijgerechten zoals aardappelen, sla, tomaat, pasta, couscous, brood,... worden voorzien. De ervaring leert ons dat de meeste aanwezigen 2 tot 3 keer langskomen aan het buffet.

Alles hangt af van de combinatie met andere kip- of ribproducten en de bijgerechten.

Bij de keuze voor streetfood op een privéfeest kan je bijvoorbeeld starten met een streetfood hapje en daarop de streetfood gerechten laten aansluiten. Meestal beginnen we met het uitserveren van gerecht 1, daarna gerecht 2, dan gerecht 3,... Zo heeft iedere gast altijd 1 gerechtje van elk. Je kan ook het principe hanteren van alle gerechtjes samen aanbieden tijdens een doorloop van x aantal uren maar dan zijn er soms echt heel grote fans die niet genoeg kunnen krijgen van onze gerechtjes ;-) en blijven er sommige anderen daardoor op hun honger zitten. Nog hongerige gasten maken jou en ons niet blij, goede communicatie, ticket- of bonnetjessysteem, polsbandjes,... helpen hier wel bij.

Vraag ons gerust om advies, we helpen je graag.

Dimi's kipmobiel catering met of zonder bediening? Je leest alles in onze 


Waarom betaal ik iets meer voor mijn kip dan aan de standaard kippenkraam?

We werken met de La Belle Flamande kip en kipproducten. Omdat wij kiezen voor het betere kwaliteitsvlees en dat proef je. Deze kippen zijn Belgisch, komen van vaste telers, hebben volledige vrije uitloop, altijd daglicht, krijgen enkel plantaardig voedsel,... Het beste van het beste voor jou! Je leest er alles over in onze pijlers

 en  

De kippen worden door Dimi handmatig één voor één gekruid met Dimi's geheime kruidenmix. Dit is een samenstelling van de lekkerste kruiden zodat jouw kip geweldig heerlijk smaakt.

Hoe geef ik een Italiaanse toets aan de tomatensoep?

Met mascarpone, een blaadje basilicum en een streepje balsamicocrème!

Mascarpone is een soort Italiaanse roomkaas, waar je alle kanten mee op kan. Zowel in zoete als in hartige gerechten kun je het gebruiken. De smaak is vrij neutraal, ideaal dus ook om de tomatensoep zijdezacht en nog romig te maken! Opgelet, leg maar een heel klein toefje in de soep.

Om er een Italiaanse soep van te maken, gebruik je een paar druppels olie met een pepertje. Je kent ze vast wel, die mooie flessen olijfolie met kruiden of chili pepertjes erin, waardoor de olie een intensere smaak krijgt. Hier een klein scheutje van toevoegen en wow, wat een kommetje vol met smaak! Trek nog met de balsamicocrème een streepje in elk soepkommetje of bord en klaar!


Hoe bak en serveer ik het best de kaaskroketten en gevogeltekroketten?

De kroketten moeten de friteuse in. Zijn daar bepaalde regels?

"Je vet moet heel proper zijn bij het afbakken. Dat mag aan 170 graden het vet in. Niet warmer! Anders verbrandt het van buiten en is het niet warm genoeg van binnen. Trouwens een vaste regels bij het maken van kroketjes garnaal of kaas: gebruik als het kan altijd vers vet. Het blijft iets fragiel.

Hoe serveer je die heerlijke kaaskroket het beste?

  • Met een lekker stuk brood.
  • Ook mogelijk: naast je kroket het stukje harde kaas die ook in je kroket zit. Zo maak je meteen ook duidelijk welke kaas er in de kroket zit (beemster, parmezaan). Voor de gevogeltekroketjes kan je een truffelmayonaise of wat peterselie ernaast leggen.
  • Augurkje en zilveruitje in azijn. Zo haal je een beetje het vettige weg van je kroket.
FAQ

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x