31 juli 2024

Kipmerguez met couscous en geroosterde Romanesco

Ingrediënten 4p

1 romanesco

1 grote rode ui

1 kleine blikje kikkererwten

olijfolie

2 kippenmerguez van Dimi's kipmobiel

peper & zout

Bereiding

1. Spoel/was de romanesco en snij in kleine roosjes. Pel  de rode ui en snij in ringen. Laat het blikje kikkererwten uitlekken. 

2. Verwarm de oven op 180° op hetelucht stand. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Of gebruik een ovenschotel. Leg de roosjes romanesco samen met de rode ui en kikkererwten op de bakplaat. Overgiet met olijfolie zodat alle groenten en de kikkererwten goed door elkaar gehusseld worden in de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak de traybake in de oven gedurende 20 minuten. (Hou een oogje in het zeil want elke oven werkt anders en gaartijden kunnen daardoor afwijken). 

3. Kook de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking. Voor kleine eters gebruik je 80 gram ongekookte couscous pp, voor grotere eters mag je makkelijk 100g ongekookte couscous pp nemen. Als de couscous klaar is, voeg dan een beetje olijfolie toe en een klontje gezouten goede boter.

3. Bak ondertussen de merguez in een anti kleefpan in olijfolie tot beide kanten mooi bruingebakken zijn. 

4. Serveer de couscous met de groenten en de merguez.


Je kan de groenten ook kruiden met komijn, kurkuma en een beetje cayennepeper voor wie van Marokkaanse smaken houdt.





Kipmerguez met couscous en geroosterde Romanesco

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x