16 mei 2024

Griekse salade met kruiden, tuinkers en jonge spinazie met La belle Flamande kip

Ingrediënten 4p

1/2 kropsla

1/2 bosje peterselie

100g jonge spinazie

1 komkommer

2 rode uien

1 bos dille

4 tomaten

100g tuinkers = 1 bakje

200g zwarte olijven, ontpit

200g feta

peper & zout


Dressing

1 teentje knoflook

1 citroen

200 ml Griekse yoghurt

peper en zout

Bereiding

1. Spoel de sla en zwier ‘m droog. Spoel en droog de spinazie. Spoel de tomaten, verwijder de steeltjes en snij ze in partjes. Schil de komkommer, halveer ‘m in de lengte, verwijder de zaadjes met een lepel en snij hem in halve maantjes. Pel de rode uien en snij ze in dunne ringen. Hak de kruiden grof en halveer de olijven. Snij de tuinkers uit het bakje.

2. Maak de dressing. Rasp de schil van citroen en pers het sap. Pel de knoflook. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en mix ze glad.

3. Schik de sla en de spinazie op borden en verdeel er de tomaten, de komkommer, de olijven en de uiringen over. Brokkel er de feta over en besprenkel vlak voor het serveren met de dressing. Werk af met de groene kruiden en de tuinkers en kruid met versgemalen peper en zout.

4. Dit smaakt heerlijk met de La belle Flamande kip.


De feta kaas vervangt alles van koolhhydraten maar je kan er ook wel onze gebakken aardappeltjes bij eten of een stukje stokbrood.





Griekse salade met kruiden, tuinkers en jonge spinazie met La belle Flamande kip

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x